Algemene absintdiscussie
Hoe zit dat nu met Absint ?Batchainpuller (12/03/07 om 17:27:16): Hallo,
Zenzero (12/03/07 om 18:21:43): Sorry, maar deze vraag verdient, of sterker nog, schreeuwt om de reactie van een kenner!
sixela (12/03/07 om 21:43:37): Batchainpuller schreef:
Ja (zelfs nadat distilleren met twee ellen wordt geschreven). Maar duidelijk niet in het correct spellen. De nederlandse spelling is absint. kvraag me dus af waar o waar ik dit verkrijgen kan Het heet alsem, of absintalsem.
Pernod Fils 1914. Neen, je kunt die niet kopen, alleen verdienen.
Het grootste deel bocht op de markt mag dan gesuikerd zijn, suiker is geen vereiste om echte absint lekker te maken. Onder andere anethol (in anijs en venkel aanwezig) is al vrij zoet, en dat volstaat ruimschoots.
Niet. absintsalsem bevat het wateroplosbare en gruwelijk bittere goedje absinthine, maar daarom distilleer je ook (absinthine is namelijk nauwelijks alcoholoplosbaar). Batchainpuller, als je de kerel bent die op termijn een R.F. Royce spiegel en bijbehorende Dob wilt: je gaat in een astronomieforum toch ook niet over spiegelslijpen beginnen na bij Lidl een plastieken kijkertje gekocht te hebben? Probeer je eerst wat te informeren. Er is een goed artikel op Wikipedia over absint, weet je (absinthe in het Engels). Met draadjes naar vele wonderlijke plaatsen. En veeg je voeten eens af aan de deur - begin alvast met een spellingsmodule te installeren op je browser; ik krijg koppijn als ik je bericht lees.
Helfrich (12/03/07 om 22:02:40):
Dat koop je bij een (traditionele) drogist of bij een reformwinkel zoals Erica. Het is niet moeilijk te vinden. Onder andere anethol (in anijs en venkel aanwezig) is al vrij zoet Dertien keer zoeter dan suiker (hoe ze dat ook gekwantificeerd mogen hebben). Batchainpuller, voor mijn beeldvorming, wat heb je zoal aan absint gedronken? En waar heb je de "goede" gevonden?
Zenzero (12/03/07 om 22:08:42): sixela schreef: Ja (zelfs nadat distilleren met twee ellen wordt geschreven)... [[b][color=Green]FFWD >>[/color][/b]]...En veeg je voeten eens af aan de deur - begin alvast met een spellingsmodule te installeren op je browser... En jij dacht dat ik, erg was?! "Impossible is Nothing" (Chinese gezegde) ...ik krijg koppijn als ik je bericht lees. Je hebt vast wel een adequaat middeltje in huis om er weer vanaf te geraken.
Zenzero (12/03/07 om 22:10:07): Helfrich schreef:
Dat meen je niet :o
sixela (12/03/07 om 23:26:14): Zenzero schreef:
Neen; jij, hebt gewoon, iets met, komma's.
Batchainpuller (12/04/07 om 19:30:32): Goh zeg, op alle Fora waar je komt tegenwoordig wordt je door alexis van antwoord gediend.
Helfrich (12/04/07 om 19:49:35): Batchainpuller schreef: Goh zeg, op alle Fora waar je komt tegenwoordig wordt je door alexis van antwoord gediend. Jullie kennen elkaar? Wat hartverwarmend!
Duplais en BdF zijn wel okay. Voor Blanche de Versinthe heb ik nog steeds een klein zwak vanwege het "garrigue"-karakter, maar een goede absint is het niet. Misschien meer iets voor Fragonard dan voor een absintdistilleerderij. Die absenta's ken ik niet. De medicinale verband leg ik met bv. Absinthe Ulex die zien er zo uit zoals ik dat me een beetje vroeger zou inbeelden voor de belle epoque... Vergeet Ulex.
Barski (12/04/07 om 20:11:03): "zwalpend" is een woord?
anrepta (12/04/07 om 20:21:18): Barski schreef: "zwalpend" is een woord? Volgens vandale: zwal·pen (onov.ww.) 1 zich golvend verheffen
Batchainpuller (12/04/07 om 21:09:54): Is dit een absintforum of tien voor taal?
Zenzero (12/04/07 om 21:21:48): 3 of 5 voor 12 (kies maar)
Helfrich (12/04/07 om 22:35:32): Er zijn dagen dat ik mij golvend verhef.
Zenzero (12/04/07 om 23:21:53): Al zwalpend en mits begeleid daardoor, in good spirits gebracht, acht ik dat niet geheel onvoorstelbaar.
Helfrich (12/04/07 om 23:54:31): Zenzero schreef:
Niet iedere herijking is een verrijking. Schrijf gvd Nederlands.
Zenzero (12/05/07 om 01:35:19): oké, weer genoeg geklierd voor vandaag, ik ga slapen dat zal de baterij weer opladen en, dan heb ik strakjes weer genoeg energie om lekker, puur uit ballorigheid, foute opmerkingen en dergelijke op het forum te plaatsen.
Zenzero (12/05/07 om 01:47:52): Helfrich schreef:
Maar ik begrijp, dat joe begrijpt, wat ik bedoel, althans dat begrijp ik hier uit, reeds. Tevens begrijp ik hier uit dat joe de hele tekst met, berijpelijkerwijs, groeiend en enorm veel onbegrip hebt gelezen, en om die reden daarop niet echt, voor mij althans, begripvol hebt gereageerd, toch? Of begrijp ik het nu verkeerd. Onbegrijpelijk zeg. Als voor nog niet begraven graven graven graven graven, graven graven gravengraven. (Kees Torn)
sixela (12/05/07 om 09:01:11): Batchainpuller schreef: En als het op Absint aankomt schiet meneer uit zijn sloef, geweldig, mag hoor, ja het spellen, men excuses, maar vaak laat ik wel een steek vallen. Je kan je gewoon niet voorstellen hoeveel de karrevrachten dee-tee-fouten me storen op astroforum. Maar ja, dáár mag ik er niet over melken.
Zo was je vraag niet gesteld.
Betaalbaar is het nimmer.
Goed. Je lust dus absint ;). Welkom. Nog te proberen, om een beetje variatie te proeven: Helfrich, Marteau, Belle Amie, de Jade PF1901, Roquette (1797), Eichelberger, Alandia Maison, Doubs Mystique (een beetje snoepachtig maar toch nog absint) en bij de blanches La Valote Martin, Combier Blanchette, Brut d'Alambic. Je mag gerust meedoen, maar een beetje voorzichtiger snuiven van de lokale subcultuur voor je berichten stuurt mocht ook wel.
Helfrich (12/05/07 om 10:23:30): Zenzero schreef:
En dan te bedenken dat die rooie niet dronken is als hij zijn kakografieën hier neerplempt. Godsallemachtig zeg.
Helfrich (12/05/07 om 11:00:20): sixela schreef:
Our aim in formulating and distilling Doubs Mystique Carte d'or was simple: we wanted to make, absolutely without regard to cost or technical difficulties, the finest, most complex, most delicious absinthe possible. Je vindt dat dat niet zo heel goed gelukt is?
Zenzero (12/05/07 om 14:04:00): Helfrich schreef:
Correctement. Ik heb dat ook niet nodig. Deze frase zou dan ook zonder twijfel meer van toepassing op mij kunnen zijn: "Ohne Alkohol bringt man sich auf Stufen der Kultur zurück, die man überwunden hat." Denk ik.
Batchainpuller (12/05/07 om 16:10:37): Goh de reply's here laten wel duidelijk merken dat absint mensen "aparte" mensen zijn die vaak over een vorm van intelligentie beschikken die zich net iets anders uit, en waarin de bitterheid die dit vaak met zich meebrengt als een soort humor in de omgangsvorm gegoten wordt.
Zenzero (12/05/07 om 17:27:11): Hé, hé, hé ik ben dyslectisch, dus die beredenering gaat in mijn geval niet op, dat je het weet.
Helfrich (12/05/07 om 19:16:15): Aan dyslexie ligt een zogenaamd fonologisch tekort ten grondslag. Dyslectici hebben moeite om geschreven tekst (grafemen) te koppelen aan klankeenheden (fonemen).
radioflux (12/05/07 om 21:39:01): Dyslexie hoeft niet te betekenen dat iemand zich niet helder zou kunnen uitdrukken. Onder dyslectici bevinden zich beroemde schrijvers zoals Roald Dahl, Sir Francis Bacon, Agatha Christie, Samuel R. Delany, Lewis Carroll en, jawel, Gustave Flaubert.
Helfrich (12/05/07 om 23:12:49): Batchainpuller schreef: "aparte" mensen L'absinthe rend fou, en effet.
Zenzero (12/06/07 om 23:04:04): Euhm, daar gaat m'n mooie excuus, waarvoor dank
Zenzero (12/07/07 om 00:29:27): sixela schreef:
Ai! Ik veeg, bij voorkeur, mijn voeten af op de mat aan of bij de deur. Om mee te beginnen en tevens direct weer mee te eindigen. Want als we dan toch bezig zijn. ;D
sixela (12/07/07 om 10:25:58): Zenzero schreef: Precies. "Aan" heeft meerdere betekenissen, en als je de verkeerde kiest, liever aan de deur van iemand anders.
Batchainpuller (12/07/07 om 10:43:40): Zenzero schreef:
Gaan we zo bezig blijven :) Lijkt wel praten als in de jaren '60, : Excuseert u mij maar de terminologie en grammatica die u toepast zijn niet conform aan onze standaard nederlandsche taal en indien u mij wenst aan te spreken gelieve ik u te verzoeken u zo nauwkeurig mogelijk aan de regels en kunst der letteren te houden, anders kan ik totaal niet begrijpen wat u bedoelt. Dan vraag ik me af : Absint drinken, is dat niet gevaarlijk?
Zenzero (12/08/07 om 01:42:18): Helfrich schreef: Er is geen reden waarom dyslectici niet zouden kunnen leren vervoegen (behalve misschien dat ze minder lezen en schrijven, daardoor minder ondergedompeld zijn in de taal en dus minder vertrouwd zijn met het correcte gebruik daarvan). radioflux schreef: Dyslexie hoeft niet te betekenen dat iemand zich niet helder zou kunnen uitdrukken. Onder dyslectici bevinden zich beroemde schrijvers zoals Roald Dahl, Sir Francis Bacon, Agatha Christie, Samuel R. Delany, Lewis Carroll en, jawel, Gustave Flaubert. Na und? Wat heeft dat met mij te maken, ieder geval is uniek en dient als zodoende beschouwd te worden en niet volgens wat gedateerde statistieken uitgewezen hebben. Hadden ze overigens ook allemaal ADHD en dyscalculatie? Ik kan me ‘tuurlijk vergissen hè, dat gebeurd me, volgens anderen, wel vaker. Het huilen, staat mij nader dan het lachen, ondanks het feit dat ik er zelf schuld aan ben en deze ellende over mezelf heb afgeroepen. Hoe benadruk je in godsnaam sarcasme in een tekst? Alsjeblieft vertel het me, om dit soort quasi deskundige prietpraat en dito reacties waar ik h-e-l-e-m-a-a-l maar dan ook helmaal niets aan heb, in het vervolg te voorkomen. Alsof je 'n emmertje stront leeg kiepert!
Zenzero (12/08/07 om 15:23:43): Ik heb gewoon last van o.a. dyslexie en dyscalculie, en da's best erg hoor, dus wil ik dat jullie 'n beetje extra lief en aardig tegen mij zijn.
F@TM@N (12/08/07 om 16:09:12): En aandacht voor mijn problematiek Je bent gewoon een erg druk ,,, erg aanwezig baasje ;D ;D ;D Ben blij dat ik niet met je samenwoon.... maar wil je wel graag een keer ontmoeten.
Helfrich (12/08/07 om 23:51:35): Die rooie kwam vandaag weer even wat leven in de distilleerderij brengen. Het is altijd wel lachen, maar daarna ben je compleet kapot.
Batchainpuller (12/09/07 om 00:00:49): Dit is wel een zwaar vermoeiend forum,
Helfrich (12/09/07 om 00:22:00): Absint is ook een zwaar vermoeiende business, dus wat dat betreft is dit wel een goed forum.
Zenzero (12/09/07 om 00:43:48): F@TM@N schreef:
Sympathiek hoor, dat meen ik serieus, maar weet je dat laatste heel zeker? Dat je niet met me samen wilt wonen valt me dan weer tegen van je, ik ken namelijk mensen die niet weg bij me zijn te slaan.
Zenzero (12/09/07 om 00:47:17): Helfrich schreef: Die rooie kwam vandaag weer even wat leven in de distilleerderij brengen. Het is altijd wel lachen, maar daarna ben je compleet kapot. Ik heb nog energie zat voor iemand van veertig lentes, jij niet hè, ouwe lul. Ik vraag me alleen steeds vaker af, waarom ik in m'n slaap gewoon door praat...
Helfrich (12/09/07 om 01:43:26): Doe er wat mee, zou ik zeggen. Trek volle zalen of zo.
Zenzero (12/09/07 om 01:47:52): Ik heb dus niet all u'r will to live van je ontnomen, want je bent nog best scherp.
Zenzero (12/09/07 om 02:26:34): Batchainpuller schreef: Dit is wel een zwaar vermoeiend forum, lijkt een beetje op zaterdag s'ochtends om 6 uur het sleutelgat zoeken als je straalbezopen bent. Laat je niet ontmoedigen, de onzin alhier hoort ook gewoon in Het café, om onduidelijke redenen wijken we regelmatig af van waar het op dit forum eigenlijk om draait. Ik kan je alleen maar vertellen, vanuit eigen ervaringen verder heb ik veel gehoord van o.a. Helfrich, barski en Sixela. En die kunnen dat zelf denk ik beter aan je vertellen. Neemt niet weg, dat jouw vraag 'n antwoord verdient. Wat dat distilleren betreft, volgens mij is het qua smaak altijd beter om een maceraat of, kruiden in alcohol mengsel, te distilleren, hiermee raak je de als negatief ervaren, bittere aspecten en onreinheden kwijt, maar let wel macereren, en niet vergisten, Je moet het gewoon, met 'n boek of informatie van het www, wat gezond verstand, rustig aan en met beleid, het experiment niet schuwend, al doende leren.. Let wel, distilleren is in de meeste landen binnen de Europese unie wettelijk verboden, dus raad ik aan om je er eerst van te vergewissen, welke wetten er aldaar voor gelden, en neem dus geen onnodig risico! Je mag wel vlugoliën winnen uit bijvoorbeeld lavendel en er zijn dacht ik nog breed scala aan kruiden, die zich daar eveneens voor lenen. Misschien ken je wel iemand werkzaam bij een kleine distilleerderij of iets dergelijks, die je mengsels wil distilleren tegen vergoeding. Wat voor "drinkbare" recepten heb je zoal?
Helfrich (12/09/07 om 03:20:43): Zenzero schreef: Of maak ik nu een grapje? Je weet dondersgoed dat ik de pest aan humor heb.
Batchainpuller (12/09/07 om 11:40:00): Ah, wel ja het is eigenlijk bij een kameraad wiens vader dat een kleine distillerij heeft dat ik het zou laten distilleren, en die maakt al jaren streektproducten die in verkocht worden dus volgens mij zit dat daar wel goed.
Helfrich (12/09/07 om 12:11:59): Als de verhoudingen deugen kan het distillaat wel goed worden. Een kleuring met munt en zoethout zuigt. Gebruik liever hysop en pontica.
Helfrich (12/09/07 om 12:15:53): Zenzero schreef: ik dat jullie 'n beetje extra lief en aardig tegen mij zijn. Het liefdesforum vind je hier. Daar kun je ook goed de loftrompet steken over Libertine 68. Sorry, die was te makkelijk.
Zenzero (12/09/07 om 15:23:25): Excuses aanvaard, je blijft lief, aandoenlijk en bovenal Helfrich.
Zenzero (12/09/07 om 16:12:51): Helfrich schreef:
Maar je lacht te frequent - althans in mijn aanwezigheid - Dus die uitspraak klinkt niet echt overtuigend.
Batchainpuller (12/09/07 om 17:35:36): Helfrich schreef: Als de verhoudingen deugen kan het distillaat wel goed worden. Een kleuring met munt en zoethout zuigt. Gebruik liever hysop en pontica. Zoethout nergens te gebruiken? khou wel van zoethout. Inderdaad kheb het net nog eens bekeken beetje absintalsem voor kleuring staat er nog bij. verhoudingen voor een liter zijn 30 gr. alsem ,8.5 gr Hysop, 1,8gr kalmoes, 6 gr melisse, 30gr anijszaad, 25g venkelzaad, 10 gr steranijs, 3,2gr korianderzaad. En na het distillaat kleuring met 4,2gr munt, 1,1gr melisse, 3gr alsem,1gr citroenschil en 4,2gr zoethout. Maar je stelt dus voor om het zoethout en de munt weg te laten en hysop in de plaats. Op welke manier zuigt het? Voor Zenzero, wanneer begint ie met zuigen? -Ach deze is pas twee weken, maar ik denk dat het zuigen vanavond al gaat beginnen. en bijkomend. de discipline van de Duitse dieren is daarintegen spreekwoordelijk.
Helfrich (12/09/07 om 18:04:31): Zoethout in de kleuring geeft een niet zo fraaie bruine kleur en een overheersende dropsmaak. Ik ken niemand die het vaker dan één keer geprobeerd heeft. In het distillaat voegt het niet veel toe omdat er maar heel weinig van meekomt (ook de bloeddrukverhogende glycirrhizine blijft achter).
Zenzero (12/09/07 om 18:14:19): Dat laaste, Batchainpuller, ik kan het begrijpen dat zuigen, maar toch ook niet weer dan wat je er dieren Duits gewijs mee bedoeld?
Batchainpuller (12/09/07 om 18:16:59): Ok, nog opmerkingen?
Batchainpuller (12/09/07 om 18:20:46): Oh, ja nee khaalde der voor jou twee quote's uit de dierenwinkel bij...
Helfrich (12/09/07 om 18:26:40): Munt domineert nogal. Het is beter om het in kleine hoeveelheden in het distillaat toe te passen ter "ondersteuning" van andere ingrediënten, terwijl je het nauwelijks tot niet proeft. Nou ja, dat vind ik.
Zenzero (12/09/07 om 18:30:50): Batchainpuller schreef: Oh, ja nee khaalde der voor jou twee quote's uit de dierenwinkel bij... Eh, ja en wel. Ik had al een vaag vermoeden, but you had me there
Helfrich (12/09/07 om 21:11:51): En pontica. Gebruik pontica in de kleuring. Een absint zonder pontica heeft toch iets onafs, vind ik.
sixela (12/09/07 om 21:56:49): Batchainpuller schreef:
Bij overdrijven wel, ja. Het bevat namelijk dat lastig goedje dat men ethanol noemt.
sixela (12/09/07 om 22:00:59): Batchainpuller schreef: Drinkbare recepten wat bedoel je? http://www.oxygenee.com/absinthe/books4.html
sixela (12/09/07 om 22:04:09): Batchainpuller schreef:
Eerder veel groene anijs en slechts een tikkeltje steranijs. Het parfum is heel verschillend. Het venkelzaad moet absoluut zoete venkel (meestal uit de Provence) of zelfs Florentijnse venkel zijn - Indiase venkel heeft bakken fenchone en dat is gruwelijk.
sixela (12/09/07 om 22:10:55): Batchainpuller schreef: Ok, nog opmerkingen? Als je erg bedreven bent wel, maar het is niet zo makkelijk de erg nare naloop van de rest te scheiden - stop je te vroeg, dan blijft er nogal wat in het maceraat (onder meer een deel van de anethol); stop je te laat, dan heb je het wilde aroma van gedragen sokken. Er bestaat een (commercieel niet zo populaire) "Tex-Rex" methode waar je eerst een deel "proper" distillaat maakt en daarna een tweede deel maakt door heel aggressief voort te distilleren (tot ver in de naloop) en dat tweede deel een tweede maal distilleert. Dan wring je er meestal makkelijker veel anethol uit. Tussen haakjes, alles staat of valt met de kwaliteit van vooral de drie basisingrediënten (groene anijs, alsem, venkel). Er wordt jammer genoeg veel trope verkocht.
Helfrich (12/09/07 om 22:20:08): Het eenvoudigst lijkt me om de middenloop op tijd te stoppen, de naloop uit te distilleren en deze de volgende keer weer mee te nemen. Zolang er niets aanbrandt is er weinig risico.
Batchainpuller (12/09/07 om 23:21:57): Juist, wanneer te stoppen lijkt me inderdaad the trickiest part.
sixela (12/09/07 om 23:25:29): Batchainpuller schreef: Ok geen indisase venkel, de verhouding steranijs anijszaad is 10gr en 30gr per liter. Vergeet niet eens de 19de eeuwse bronnen te raadplegen (link in een eerder bericht). Niet dat je dat allemaal slaafs moet volgen, maar je kunt er wel wat in vinden.
Helfrich (12/09/07 om 23:44:22): Batchainpuller schreef:
Onderschat de naloop niet.
sixela (12/10/07 om 08:32:44): Helfrich schreef:
Inderdaad. En als men de naloop niet apart herdistilleert recycleert men die trouwens de naloop in het volgende maceraat, en pas na een paar toertjes smaakt de absint echt zoals het hoort.
Barski (12/10/07 om 08:40:36): Wellicht dat de wijzen van dit forum het in hun enthousiasme vergeten zijn maar voor alle duidelijkheid:
Barski (12/10/07 om 08:51:00): Ik lees trouwens net opde 3e pagina dat Zenzero het ook al benoemde. Dan toch: een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Helfrich (12/10/07 om 09:03:35): De Vleermuiskettingtrekker zegt in deze thread: Ah, wel ja het is eigenlijk bij een kameraad wiens vader dat een kleine distillerij heeft dat ik het zou laten distilleren, en die maakt al jaren streektproducten die in verkocht worden dus volgens mij zit dat daar wel goed. Ik ben overigens wel benieuwd welke kleine distilleerderij dat dan is.
Batchainpuller (12/10/07 om 10:05:11): Maar het bespreken hoe dat je absint moet distilleren is toch niet verboden?
Helfrich (12/10/07 om 11:09:50): Fruitjenevers? Hebben ze wel een distilleerketel of mengen ze alleen smaakjes met alcohol?
sixela (12/10/07 om 11:21:24): Batchainpuller schreef: Kwil wel eens zien wat een verbod op alcohol voor gevolg heeft, heel waarschijnlijk hallucinante situaties, sociale onrust en rellen zouden niet veraf zijn. http://en.wikipedia.org/wiki/Prohibition_of_alcohol Er zijn al genoeg sociale experimenten op grote schaal geweest, zoals je ziet.
Batchainpuller (12/10/07 om 12:01:49): Met als gevolg? dat staat er niet bij,
Helfrich (12/10/07 om 12:17:07): Artimisia pontica is Roomse alsem, petite absinthe. Het is minder sterk aromatisch dan absintalsem, "grassiger" en minder bitter. In de kleuring is het eigenlijk onmisbaar.
sixela (12/10/07 om 12:21:54): Batchainpuller schreef: Met als gevolg? dat staat er niet bij, Wel als je van daaruit even klikt. Wat zei Rockefeller (één van de meer fervente verdedigers van prohibitie) achteraf?
sixela (12/10/07 om 12:39:18): Helfrich schreef: Het is minder sterk aromatisch dan absintalsem, "grassiger" en minder bitter. In de kleuring is het eigenlijk onmisbaar. Direct een "verte" maken zou ik trouwens niet aanraden - de smaakevolutie van de kleuringskruiden is niet zo eenvoudig zonder ervaring te schatten. Pontica overheerst namelijk als die jong is de smaak nogal en is in het begin nogal grassig (een beetje zoals vers gesneden gazon of hooi dat kan zijn). Je moet dus het goedje nog 3-6 maanden laten rusten voor je eigenlijk de definitieve smaak goed kan evalueren. Zelfs de Zwitsers in de Val de Travers laten zich daaraan vangen - de traditie om Vertes te maken waren ze kwijt, en sinds ze daar weer mee zijn begonnen (omdat het verkoopt) gebruikt geen van hen pontica omdat ze het maar een raar hooismaakje vinden geven. En ze zijn arrogant genoeg om te denken dat het niet aan hen ligt ;). Matter woont niet in de Val de Travers en heeft Markus Lion om hem af en toe aan te porren, en gebruikt dus wel pontica, samen met de klassieke hyssopus en citroenmelisse (en misschien een enkel truukje die niet helemaal orthodox is). In sommige van zijn eerste zeer groene kleuringen was er trouwens bakken teveel pontica - ik heb nog veel Prototype 27 als je wilt weten hoe teveel pontica in de kleuring smaakt... Mijn raad: eerst eens een goede "blanche" proberen te maken, zonder kleuring. De individuele smaken van het distillaat zijn ook makkelijker te herkennen, dus denk ik ook dat je makkelijker de effecten van wat sleutelen aan het recept kan schatten. Het is eigenlijk gezien de prijs bijna je reinste diefstal, maar Matter verkoopt wel kleine potjes met distillaten, telkens van een enkel kruid (van relatief goede kwaliteit). Misschien toch geen slechte investering als je echt geïnteresseerd bent in de bijdrage van de verschillende planten. Zie de twee eerste Sonderangebote hier: http://www.absinthe.de/shop/sonderangebote/
Batchainpuller (12/10/07 om 12:39:38): Ah wel ja dus.
Batchainpuller (12/10/07 om 12:46:53): Ah das geen slecht idee om een eerst zonder kleuring te werken.
Zenzero (12/10/07 om 13:38:08): Helfrich schreef: ...Het verbod op distilleren heeft meer met accijnzen te maken. Ze zouden het distilleren van veraccijnsde alcohol misschien juist moeten toejuichen omdat je altijd wat verliest en dus altijd te veel betaalt... Ik denk dat je het aspect, veiligheid ook niet mag vergeten. Zeker als je werkt met grote volumes. Het is volgens mij niet voor niets dat men dat soort activiteiten naar industrie gebieden heeft verbant.
Helfrich (12/10/07 om 22:42:41): Mja, de regelgeving is inderdaad van dien aard dat veel ondernemers in de grensstreek zichzelf naar het buitenland verbannen, maar dat is niet de reden dat thuisstoken illegaal is. De controlerende instantie houdt zich niet bezig met ruimtelijke ordening en milieu.
Helfrich (12/14/07 om 19:15:03): Zenzero schreef:
Bied ik die rooie een TV-debuut aan -- gaat ie er niet op in.
Zenzero (12/14/07 om 20:07:21): Humor oké. Maar toon ook 'n beetje respect, ja!
Zenzero (12/14/07 om 20:15:35): Helfrich schreef:
Ik blijf liever uit de spotlights van de objectieve media?!
Helfrich (12/15/07 om 01:38:09): Wat zijn objectieve media? Het onverbiddelijk objectiverende oog van de camera?
Zenzero (12/15/07 om 02:19:49): Ik voel me er niet toe geroepen dit aan je uit te leggen. Pias.
Zenzero (12/15/07 om 02:20:39): Zenzero schreef:
En eveneens uit die van de subjectieve
Helfrich (12/15/07 om 13:57:20): Helfrich schreef:
Maar die groene gaat er wel op in. Ik ben benieuwd of er nog geflambeerd wordt: http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=40937568&blogID=338289852
Helfrich (12/15/07 om 16:13:47): Die groene is natuurlijk wel een stuk
Helfrich (12/15/07 om 16:14:07): Maar hoe zit dat nu met absint?
Batchainpuller (12/15/07 om 17:53:21): Ja hoe zit dat nu met absint?
Helfrich (12/15/07 om 18:23:11): Batchainpuller schreef: Verte de Fougerolles, Behoorde een aantal jaar geleden tot de top van de Vertes. Smaakt naar thee. Komt uit de koker van LdF en wordt door vader en zoon De Miscault niet aanbevolen omdat ze liever Libertines verkopen. La Valot Martin Een La Bleue. Kinderabsint, maar wel een van de betere. Goed om te slempen tijdens het koken, zonder dat je omvalt voordat het eten klaar is.
Steranijsdistillaat met toegevoegde alsemolie. Zenzero heeft er laatst een impressie van gegeven, maar misschien dat je zijn postings over absint niet leest.
Batchainpuller (12/15/07 om 20:03:05): Oei, die laatste mss beter overslaan, ja die ander wil ik toch wel proberen.
Helfrich (12/15/07 om 20:24:10): De drie die je hebt gekozen behoren tot de beste. Al vind ik Lemercier echt niet goed, de markt wordt beheerst door zooi die oneindig veel erger is.
Helfrich (12/15/07 om 20:34:55): O wacht, Duplais Verte had je al gehad. Die is ook wel redelijk representatief, ondanks de bedenkelijke kleur.
Zenzero (12/15/07 om 21:21:30): En de Belle Amie, Obstinée, Marteau, en Jades dan?
Helfrich (12/15/07 om 22:17:56): Ja eh, als ik ik mijn mening geef dan heeft de scherpzinnige lezer direct door dat ik een eigen commerciële agenda heb, omdat ik afgezonderd in een geitenstal toevallig de beste commerciële absint ter wereld maak.
Batchainpuller (12/16/07 om 02:01:51): Ja die BDF vond ik wel ok vandaar de verte wil ik wel proberern en die Blanche l'Heure verte?
Zenzero (12/16/07 om 02:17:21): Ik ben blij dat ik Helfrich ken, advies kan je in veel gevallen veel geld besparen, door dingen niet aan te schaffen.
Zenzero (12/16/07 om 02:21:14): Helfrich schreef: Ja eh, als ik ik mijn mening geef dan heeft de scherpzinnige lezer direct door dat ik een eigen commerciële agenda heb, omdat ik afgezonderd in een geitenstal toevallig de beste commerciële absint ter wereld maak... Vergeet ook vooral niet de Jaune d'Or en de Blanche IV!
Helfrich (12/16/07 om 02:23:43): Batchainpuller schreef: die Blanche l'Heure verte? Dat is een verdunde BDF. Op de Absinthiades 2006 was Blanche de l'Heure Verte ineens groen, wat natuurlijk buitengewoon eigenaardig is voor een blanche. Het is een product waarmee een eind weg geklooid wordt. Die Versinthe Blanche heb ik ook graag en de gewone eigenlijk ook, en wordt zeer gesmaakt door vrouwelijke gasten. Groene Versinthe is geen absint maar een gemacereerde pastis met een overvloed aan kruiden en compleet verpest met alsem.
Batchainpuller (12/16/07 om 02:59:02): VDF dan en Valot Martin.
Helfrich (12/16/07 om 03:01:18): Kijk liever eens bij Markus. Wat is dat toch met Alandia?
Zenzero (12/16/07 om 03:23:31): Batchainpuller schreef: ... Kijk nou 's even hier: http://www.absinth-bibel.de/catalog.php?lang=de om 'n beetje 'n beeld te krijgen en http://feeverte.net/guide/archives.html Het heeft mij m.u.v. mijn eerste aankopen (Kübler 53 Helfrich Verte) toch wel geholpen enigszins in de juiste richting te gaan zoeken, en tevens 'n beeld gegeven van wat er zoal als goed valt te beschouwen, en extreem slecht en duur!! Ik heb nog niet zo gek lang geleden een promo verpakking Versinthe Blanche en Verte met lepel gekocht voor 14 Eurie, gewoon om te proberen en om iemand met het verschil tussen gedestilleerd, gemacereerd en/of geinfuseerd kennis te laten maken, ik ga ook nog eens een Lasala, Deva of dergelijks proberen, ik moet weten hoe dat nou echt smaakt. En het als ultiem te noemen, proeven van een vintage, wat me er aan herinnert dat er weer wat te koop is bij oxygenée http://www.oxygenee.com/absinthe-buy/vintage1PRIVATE1 Zelf zoeken, proberen en ontdekken, bij Markus Lion, kleine flesjes bestellen, en dan... Ik mis de magie, van de eerste absint aankoop en de eerste ervaring, met het spul. No geen jaar verder, en al verwend als de pest.
Batchainpuller (12/16/07 om 03:31:01): Helfrich schreef: Kijk liever eens bij Markus. Wat is dat toch met Alandia? Kdenk gewoon handige website... of visueel aantrekkelijk... it's the MTV bling bling age we want it visual and we want it fast and now :D
Zenzero (12/16/07 om 03:50:21): Voordat alles net iets te flits wordt, vooral niet met aanstekers gaan lopen klooien, als je die betere absint
Batchainpuller (12/16/07 om 13:43:42): Neeje dat aansteker gedoe is niet van de partij.
Helfrich (12/16/07 om 22:49:36): Pastis smaakt naar steranijs en zoethout. Goede absint niet, hoeveel water je er ook bij pleurt.
Helfrich (12/16/07 om 22:52:03): Batchainpuller schreef:
Je volgt MTV om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de toonkunst? Absint is niet "fast and now". Voor absint neem je de tijd.
Batchainpuller (12/17/07 om 10:21:47): Ja, is wel waar, die Duplais bleef bijvoorbeeld zijn smaak behouden met meer water en dan is dat anders dan Pastis.
radioflux (12/18/07 om 13:03:51): Helfrich schreef: Smaakt naar thee. Verdraaid, dat is natuurlijk waarom VdF me zo tegen is gaan staan, de laatste tijd. Die flagrante Darjeeling-smaak.
|
|